Bojleri za kupatilo

Koji bojler odabrati za kupatilo?

Kada je reč o kupovini bojlera za kupatilo, treba obratiti pažnju na nekoliko važnih stavki pri odabiru modela:

Materijal kazana bojlera:

  • Prohromski bojleri (Inox ili rostfraj) imaju kazan od čistog, nerđajućeg čelika. Ovaj materijal je potpuno higijenski i otporan na koroziju.
  • Emajlirani kazan se izrađuje od čeličnog lima na čiju površinu se nanosi stakleno-keramički premaz, takozvani emajl i na taj način obezbeđuje zaštitu od korozije i visok nivo higijene vode.

Vrsta bojlera:

  • Akumulacioni bojleri – „standardni“ bojleri u kojima se privremeno čuva topla voda. Grejanje vode se obavlja električnim grejačima a topla voda se akumulira u većoj količini i konstantno dogreva kako bi se održala željena temperatura. Najpopularnije zapremine akumulacionih bojlera su 50 litara, 80 litara, 100 litara i 120 litara raznih dimenzija, uključujući slim bojlere.
  • Kombinovani bojleri – može koristiti toplu vodu drugog sistema (centralno grejanje, solarni sistem, gradska toplovodna mreža) za zagrevanje vode u bojleru u kombinaciji sa električnim grejačem, pa može imati dva izvora energije za grejanje vode.
  • Protočni bojleri – zagrevaju vodu putem spiralnih električnih grejača u trenutku dok voda prolazi kroz njih pa je topla voda dostupna u svakom trenutku, bez potrebe za akumulacijom tople vode.

Način ugradnje

U zavisnosti od načina ugradnje, odnosno prostora gde se bojler ugrađuje, imamo vertikalne, horizontalne i samostojeće bojlere.

Zapremina bojlera i snaga grejača

U ponudi imamo bojlere zapremina od 5 litara do 300 litara i snage grejača od 1.2 kW do 24 kW raznih proizvođača i tipova.

Proverite našu ponudu bojlera za kupatilo ispod

Prikaz 1–12 od 80 serija bojlera